Ik ben Wilco van Kasteren. Ik woon met mijn partner, kinderen en een roedel kleinvee in de Betuwe bij Rhenen over de brug. 

In mijn vrije tijd ben ik graag rond het water, in de zon en in steden te vinden.

Op deze pagina vind je meer informatie over mijn achtergrond en hoe ik in het leven sta.

Na mijn middelbare school periode idealiseerde ik de wereld van het bankwezen en rolde na wat uitzendwerk in de fusie periode bij de Amro Bank, later de ABN AMRO bank binnen en hield mij bezig met de deposito’s van klanten. 

Binnen een jaar werd ik met de NIBE opleiding in de achterzak opgelijnd voor een volgende stap als klantadviseur. Maar ondanks dat de materie (vooral beleggingen) mij aansprak, was de wereld van een steady uitgestippeld loopbaanpad met bijbehorende loonschalen en functiejaren niet echt voor mij. Kortom exit!

Daarna heb nog enige tijd in het buitenland gezeten (Zwitserland) en met vooral telefonisch verkoopwerk de eerste professionele ervaring in commercie opgedaan. Ik kwam met het faillissement van de jeansketen Bo’s in de gelegenheid een partij broeken uit de boedel te verkopen. In die tijd veel geleerd hoe je mensen kon verleiden en overtuigen iets te kopen waar ze nog niet van wisten dat ze het ‘nodig’ hadden. Met een kofferbak vol ambities en zelfgemaakte flyers als marketingmiddel realiseerde ik eigenlijk …dat ik de dynamiek rond verkopen en inkopen wel heel erg leuk vond.

Vanuit die ervaring heb ik begin jaren ’90 vervolgens bij verschillende bedrijven voornamelijk op commercieel vlak een bijdrage geleverd. In b2b, maar vooral in retail heb ik de kunst van het inkopen, adverteren en verkopen verder ontwikkeld.

Een bijzondere vermelding waard zijn de ervaringen de bij op Amerikaanse discountformule gestoelde fotoretailer (Duiker Zeist) en Kijkshop. Bij de één leerde ik het vak van verkopen, logistiek en inkoop verder verfijnen vanuit één verkooplocatie en bij Kijkshop als productmanager dan weer juist hoe je zonder verkopers met slimme selecties en product positionering kon sturen in een verkoopproces bij 135 winkels in de Benelux. Met deze ervaringen werd ik uiteindelijk gevraagd om vanuit het managementteam de online en telesales activiteiten van de snelgroeiende winkelketen T for Telecom verder vorm te geven. Een gave rollercoaster van 3 jaar volgde met snelle expansie van winkels (40 naar 110 winkels). Enorm leerzaam om onderdeel van te zijn van een snelgroeiend succesverhaal op alle fronten. Het ondernemerschap lonkte echter…dus ben ik verder gegaan als ondernemer en werkgever.

Ruim 10 jaar heb ik in de wereld van handel, retail en e-commerce leuke dingen mogen doen. In die enerverende periode heb ik samen met andere bedrijven mogen groeien en mensen kunnen helpen. Ook heb ik de lelijke kant van het ondernemerschap mogen ervaren tijdens de nadagen van de bankencrisis. Een harde leerschool, maar ook een periode waarin ik veel heb geleerd over het constructief werken naar oplossingen. Ik heb ervaren dat met de juiste mensen om je heen, een gezonde portie realisme, een integere opstelling en een strijdvaardige houding in vrijwel alle situaties wel een lichtpuntje is te vinden. Met die overtuiging help ik ook binnen ondernemingen.

Voor wie ik graag werk. 

Ik richt mij op de professionele starters, start-ups en mkb bedrijven. 

Ik ontwikkel mijzelf door veel te lezen, met bijscholing en mijzelf regelmatig te laten bijpraten door professionals uit mijn netwerk. Zo help ik mijn klanten met mijn ervaringen uit het verleden en kennis van nu.

Details over mijn achtergrond vind je in mijn Linkedinprofiel

Wil je Ideeën bespreken of heb je concrete hulpvraag?

Neem contact op!

Mail: wilco@helptondernemen.nl
Tel: +31(0)6 81291515

Ik werk in loondienst of op freelance basis.

Wilco van Kasteren helpt ondernemen